Opgedane evaring

In de afgelopen jaren heb ik werkervaring opgedaan op diverse plekken. In al deze ervaringen spelen groepsdynamische, sociaal maatschappelijke, organisatorische en creatieve elementen een rol. In deze C.V. omschrijf ik op beknopte wijze mijn meest relevante ervaringen. Meer over mij weten? Kijk dan bij “over mij“.

Werkervaring
Wier Kliniek Open (Altrecht Aventurijn)
Febr '14 - Nu
Sociotherapeut / Trainer
 Wier is één van de vier erkende SGLVG behandelcentra in Nederland voor observatie, diagnostiek en behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en complexe problematiek. In de afgelopen jaren heb ik hier veel geleerd over observatie, diagnostiek, behandeling en bejegening van deze bijzondere en veelzijdige doelgroep. Naast mijn werk op de afdeling geef ik sinds september '16 6u per week training over Seks & Relaties.
Barentsz (Altrecht Aventurijn)
Jan '13 - Maart '14
Sociotherapeut
Barentsz behandelde jongeren van 15 tot 21 jaar met ernstige gedragsproblemen in combinatie met andere psychiatrische stoornissen. Ze behandelden zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk. De eigen kracht van de patiënt was het uitgangspunt. In mijn (zeer leerzame) tijd bij Barentsz heb ik onder andere ervaring opgedaan in sturend optreden, aangeven van grenzen en deëscalerend werken. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met meervoudige psychiatrische problematiek en de diverse manieren om hier mee om te gaan. Helaas is Barentsz in maart ’14 gesloten.
Stichting de Vrolijkheid
sept ’09. – jul. ‘14
Coördinator / Begeleider / Jongerenwerker
Stichting de Vrolijkheid biedt creatieve projecten aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland. Als centrumcoördinator in AZC Utrecht organiseerde en begeleidde ik (samen met ruim 20 vrijwilligers) wekelijkse activiteiten voor meer dan 70 kinderen tussen 4 en 14 jaar. Daarnaast initieerde ik diverse projecten voor de meer dan 60 jongeren tussen 15 en 25 jaar uit AZC's Utrecht en Leersum. In deze functie heb ik veel geleerd over het werken met jongeren met diverse problemen (denk aan onverwerkt trauma, aandachtstekort, depressiviteit, agressieproblematiek, buitensluiting, taalachterstand, etc). Ik heb geleerd om deze kinderen en jongeren (waar nodig) te activeren, begeleiden, stimuleren, enthousiasmeren en/of begrenzen. Tegelijkertijd heb ik veel ervaring opgedaan met interculturele communicatie.
Kunstbende
2005 – 2012
diverse functies (van stagiaire tot landelijk wedstrijdcoördinator)
Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling. Jongeren tussen 13 en 18 jaar oud doen mee aan de landelijke wedstrijd in de categorieën Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal of Expo. In de periode van september ’05 tot september ‘12 heb ik diverse functies bekleed in alle lagen van de organisatie. Naast de vele organisatorische vaardigheden die ik hier heb opgedaan, is deze plek een goede leerschool gebleken voor het omgaan met jongeren. Ik heb hier dan ook veel geleerd in het werken met- en het serieus nemen van (een grote verscheidenheid aan) jongeren, die regelmatig onervaren, kortzichtig of ronduit bot overkomen (zonder dat ze zich daar altijd van bewust zijn). [expand title="Klik hier voor meer informatie over mijn verschillende functies in de organisatie"] - Landelijk Coördinator Wedstrijd  / Producent finale (Jan. ‘11 – sept ‘12) - Coördinator Regio Flevoland  (Okt ‘08 – mrt. ’09) - Groepsbegeleider “Move Your Art”  tijdens Koninkrijksspelen ’09 (Aug ’09) - Coördinator Regio Utrecht (Jan. ’08 – juli ’08) - Projectleider “Move Your Art” tijdens de Koninkrijksspelen (Mei ’07 – sept. ’07 - Stagiair Kunstbende Utrecht (sept ‘05 – juli ‘06) [/expand]
Critical Mass
Juli '12 – Maart ‘13
Trainer
Critical Mass is stichting die creatieve oplossingen zoekt voor actuele sociaal-maatschappelijke vraagstukken. In gesprek met mensen en groepen werken zij aan inzicht, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheid op het gebied van communicatie, diversiteit, buitensluiting en conflicttransformatie. Als vrijwilliger bij Critical Mass begeleid ik trainingen en interactieve workshops voor zowel middelbare scholieren als professionals.

EN VERDER....

Opleidingen, trainingen en cursussen
Post HBO GZZ Agoog / Coach Rehabilitatie en Herstel
sept '16 - nov '17
RINO Groep, Utrecht
Als ggz-agoog behandel, begeleid en ondersteun je mensen bij het herstellen van een psychische aandoening en het integreren in de samenleving. In deze opleiding maak je je de herstelbenadering eigen en leer je anderen coachen bij die manier van werken. Je leert feedback geven en ontvangen, communicatiestijlen en leerstijlen herkennen, met weerstand omgaan en (dreigende) conflicten en strijd herkennen en voorkomen. Met deze opleiding op zak kun je je inschrijven in het beroepsregister GGZ-agoog.
Social Work (CMV)
Sept. ‘03 – nov. ’07 (Diploma behaald)
Instituut voor Social Work "De Horst", Amersfoort
In '03 startte ik bij Hogeschool de Horst in Driebergen. In eerste instantie ben ik begonnen aan Sociaal Pedagogische Hulpverlening, omdat ik met moeilijke jongeren wilde werken. Tijdens het eerste jaar bleek de positieve aanpak-mentaliteit van de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, en ben ik gewisseld van opleiding. Ten opzichte van mijn klasgenoten heb ik echter altijd een hang naar de sociale, hulpverlenende kant van het werk gehad. In mijn laatste schooljaar fuseerde Hogeschool de Horst met de HU en verhuisden we naar Amersfoort. Hoewel het diploma dus van de HU is, heb ik gelukkig nog net de laatste vruchten kunnen plukken van die bijzondere, kleine sociale academie "De Horst". Stages - jaar 1: Buurthuis de Trots, Hilversum (6 maanden, 8u per week) - Jaar 2: ZMOK school de Pels, Utrecht (6 maanden, 3 dagen per week) - Jaar 3: Kunstbende Utrecht (10 maanden, 3 dagen per week) - Afstudeerproject: Kunstbende @ Koninkrijksspelen

Cursussen

  •  Samen Wijs uit Borderline
  •  YUCEL-methode
  •  ASS bij (jong) volwassenen Algemene inleiding
  •  Signaleren en in contact blijven- omgaan met suïcidaliteit
  •  Medicatieverstrekking door anders opgeleiden dan verpleegkundig (Altrecht incompany)
  •  Weerbaarheidstraining HCT basis  + ieder kwartaal herhalingscursus(Altrecht Incompany)
  • BHV + jaarlijkse herhalingen

Trainingen

  • “Experiental Learing: community work with youth struggling with their identity and collective trauma's in multicultural societies." door Hector Aristizabal (Een tiendaagse training over  “Theatre of the Opressed”, storytelling, terugspeeltheater, psychodrama, rituelen, geweldloze communicatie en reflectie.)
  • “Train de Trainer” door Critical Mass
  • “Opleiding Forumtheater” door Ien van Nieuwenhuijzen